Company Logo

Nieuws van de vereniging


Woensdag 30 maart
We hebben weer een perfecte training achter de rug.
We zijn opgedeeld in groepjes, en onder de bezielende leiding van Wil en Corné, in de weer geweest met jezelf uit een verstrikking met een net te halen en daarna buddy-breathing, hoekduik maken naar een bewusteloze duiker en deze naar de oppervlakte brengen. Daarna nog even de schrik erin brengen van het redden van een wilde drenkeling en voor we het wisten was de tijd alweer om. Jee wat vliegt die tijd dan, bijna  net zo vlug als daarna in de bar voor een afzakkertje. Mannen en vrouwen bedankt, het was weer zeer gezellie!

Woensdag 11 mei 2016
Wat een training!!
Terwijl onze trainster uitleg Mariet geeft over wat we moeten gaan doen is de trainer Corne druk in de weer met onze uitrusting te verstoppen onder water.
Dan mogen we nog één flinke teug lucht happen en moeten zonder materiaal op zoek. Eerst onze duikbril opzoeken dan op naar vest en fles. Alles op zijn plaats hangen, bril leeg maken en verder naar 3.80m voor de vinnen aan te trekken. Nog even een kleine pauze om op adem te komen een dan, als in een noodopstijging, proberen om  halverwege het zwembad te bereiken. Maar.... daar wel minimaal 30 seconden over doen, met alleen maar lucht uit te blazen. Man!!! Heavy!!! Dan merk je dat je conditie te wensen te over laat. Dat wordt nog veel trainen. Verder  nog even wat gebarentaal geoefend en tevens nog maar eens een drenkeling onder water uit halen. Sommige drenkelingen kunnen je dan wel even laten verbazen.
Goeie training, ben weer razende benieuwd naar de volgende. Ga zo door trainers, jullie zijn goed bezig. En wij op naar de borrel.

Woensdag 13 juli 2016
Materiaaltraining. Je kan merken dat het steeds beter gaat met onze trainingen. Het aantal trainees neemt gestaagd toe. Dat kan ook niet anders als onze trainers voor ons een gezellige Fancy Fair ( onder water ) ontwikkelen.
Blikgooien, tafeltje dekje, spijkerpoepen, boutje moertje, buddy breathing, raket werpen en dat allemaal binnen een half uur. Niet te halen!! Onze Corne claimt dat hij dat allemaal kan in die tijd. Nou die bal wil niet rollen, die flesjes blijven niet op de tafel staan, dat boutje wil er maar niet in, net zoals de spijker en die raket vliegt altijd de verkeerde kant op. Doe mij maar buddy breathing, maar dan dit ( !@#$%^ ) ook weer door één gat met twee personen!!
Je merkt het meteen, bij een goede training vliegt de tijd om.
Hier moeten we aan de stamtafel maar eens goed over naborrelen.
Bedankt trainers, keileuk.

Woensdag 14 september 2016
Voor mij weer de eerste training van het seizoen en gelijk met mijn nieuwe adem-setje in de weer.
Samen met Sara doe ik een buddy check en gaan we met elkaar lood, telkens verschillend in gewicht, verplaatsen door de staande duikopeningen. Hierbij blijkt het dat je goed moet opletten op je drijfvermogen want als je het extra lood loslaat en niet tijdig bij trimt, ben je op die diepte zo boven. 2 meter speling is maar weinig. Geeft wel aan hoe vlug je naar boven kan schieten.
Dat blijkt ook als we ( voor mij voor de eerste keer ) te maken krijgen met een duik-boei en een vingerreel. Goed om dat ook eens mee te maken. Dat ding trekt je zo naar boven als je dat niet goed doet. Of het touw snijd in je hand of vinger. Gelukkig geen haaien in de buurt.
Blijkbaar is dat tevens een nieuw onderdeel in de Paddy-opleiding en dat is voor vele alweer een tijdje terug. Zo houden onze trainers ons scherp en op de hoogte.
Goe gedaon meense.
Jammer dat ik er over twee weken niet bij kan zijn ( moet ik toch weer op vakantie, nu in Kos )
Live is a bitch.

Zaterdag en zondag 17 en 18 september
Ook dit jaar heeft Blueshark weer ondersteuning gegeven tijdens de jaarlijkse survivalrun te Udenhout. Wat een fantastisch evenement. Enkele foto's hiervan vindt je in ons fotoalbum. Meer van deze run zichtbaar op de site van de SAF Udenhout. Als er verder nog foto's van onze posten zijn dan ontvangen we deze graag. De duikers welke zich hier geheel belangeloos hebben ingezet zijn a.s. vrijdag 23 september vanaf 18.30u van harte welkom op de BBQ in de Kreitemolenstraat 212 in Udenhout.
BEDANKT duikteam Blueshark en graag tot volgend jaar. Namens de SAF Udenhout.

Woensdag 12 oktober 2016
Na een heerlijk warme vakantie in Kos waar ik verder niet meer gedoken heb dan in de Pina Colada aan het zwembad, nodig maar weer eens trainen in de Reeshof.
We moeten duidelijk weer eens verder met de nood-opstijging en duikboei. Wat is dat toch lastig om daar flink wat lucht in te blazen zonder zelf naar boven te drijven. Ergens ook wel logisch als je maar 3 meter speling hebt. Tijdens de uitleg krijg ik van Mariet te horen dat Frank mooi even het redden van een duik-drenkeling mag gaan oefenen. Je raad het al ........ik mag de drenkeling zijn en moet het hem moeilijk maken. Nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd, ik hou wel van toneel, nat of niet nat. Tijdens de boei training krijg ik een seintje en ik laat me naar de bodem zakken. Het duurt even voor dat Frank  zijn buddy mist maar dan komt hij gelijk in actie. In eerste instantie gaat het hem goed af totdat de bewusteloze drenkeling bovenwater komt en wakker begint te worden. Dat kost Frank zijn duikbril die meteen naar de grootste diepe zakt. Gelukkig geen 40m want verder dan 3,50m kan dat ding hier niet gaan. Ik vouw dubbel van al dat "zeewater " in mijn longen en Frank krijgt het zwaar. Dan ook nog duikvest uitdoen en die 80kg op het droge krijgen zonder dat ik ook maar iets meegeef. Hij hijgt ervan, maar wonderbaarlijk lukt hem dat behoorlijk goed. Ik houd er tenminste geen schaafwonden aan over. Daar krijgen we uitleg over het gebruik van de beademingset die telkens bij elke training verplicht met de EHBO-set aanwezig moet zijn. Daarna vind Corne dat Frank nog maar eens een drenkeling moet redden. Dus hup weer terug die bak in voor ons. En ik weer naar de bodem. Daar coppelt Corne tevens de lucht naar mijn vest af zodat dat nog eens extra moeilijk voor Frank moet worden. Frank benaderd mij nu op de juiste manier en bemerkt al meteen dat er geen lucht in mijn vest komt en wil deze weer aankoppelen. Maar dan komt Corne erbij en geeft aan dat dat niet de bedoeling is. Frank sjouwt zich een breuk om dat lompe gewicht naar boven te krijgen en deze keer houd hij meer afstand als de drenkeling weer begint te bewegen. Nog net voor dat hij mij aan de kant heeft zit zijn gezicht dicht bij het mijne en "kots"ik hem nog even in de moel met chloorwater. Zo,... dat kent ie ook weer. Man dat was lachen en zeker bij de na-borrel in het restaurant.Smile Tot gauw op de volgende training want die boei gaat nog steeds niet naar mijn zin.

03-01-2017
Beste duikvrienden, natuurlijk allereerst een heel gezond 2017 baan u en de uwen toegewenst met veel duikfun voor ons allen. Dat het maar weer een mooi jaar mag worden.
Helaas ontving ik vandaag een minder leuke mededeling en moet Tilburg het weer met een duikshop minder doen vanaf 2017. Dit bericht wil ik jullie niet onthouden. Kijk dan ook even op " Nieuws van andere site's "

Woensdag 11 januari 2017
Voor mij weer de eerste training van dit jaar. Samen met Corrine mocht ik wat duikhandelingen onder water uitvoeren Corrine een training en voor mij meteen weer even e.a. op de puntjes geplaatst. Wat is de menselijke geest toch snel lui. We zijn al vlug gewend aan de eigen manier van handelen en vergeten dat wat we hebben geleerd een reden heeft. Commandosprong, pivotteren, hooveren, lood verwisselen, buddy breathing noem maar op. Corrine deed het prima, die zal snel haar brevet halen. De tijd vliegt voorbij en mijn lucht ook. Doe maar een neut en happen in bitterballen van Arthur. Gefeliciteerd ArthurLaughing

Zondag 28 mei 2017
Op deze zondag met heerlijk mooi weer een leuke duik gemaakt met een man/vrouw of 10 in de Oosterplas. Ons Jantje heeft hier zij eerste nederlands buitenwater mee mogen maken en het is hem goed bevallen. Wel een beetje koud aan het bolletje zonder cap, maar dat wordt bij de volgende duik hersteld. 20 minuten heen op een diepte van 6.00m en met 20 minuten weer terug. Met Otmar als duikbuddy een peulenschil. Nog een beetje teveel gespartel met mijn armen maar dat leer ik nog wel af. Zicht was prima en als het zonnetje achter de wolken uit kwam nog veel beter. Één grote vis mogen ontdekken ( waarschijnlijk baars ) en tig mini's.Verder veel rommel op die bodem. Eens kijken wie van de gemeente Tilburg zo gek kunnen krijgen om een afvalbak te regelen zodat we het daar een beetje kunnen kuisen. Tevens ook een op verzoek van Corné een mail gedaan naar stichting Tilburgtewater met de vraag hoe het zit met de jaarlijkse schoonmaakduik in de Piushaven. Ben benieuwd naar het antwoord. U hoort nog van mij.

Woensdag 29 November
Weer een leuke training mogen beleven. Deze keer in een kring om Corne heen. Dan vervolgens het gewicht wat voor je lag opnemen en dan op de door Corn aangegeven hoogte uit-trimmen en blijven hangen. Dan geeft Corne aan om het gewicht door te geven aan je linker/rechter buurman. Natuurlijk is dit niet hetzelfde gewicht maar de bedoeling is wel om ook meteen op de juiste hoogte te blijven. Mariek zwemt bij ons rondjes om directe hulp te kunnen geven aan de stijgers of dalers onder ons. Het gaat een tijdje redelijk goed tot er plotseling de loodriem van Mariek haar droogpak ( 18 kg lood ) in het spel komt Dat maakt het meteen extra zwaar om dan de volgend aangegeven hoogte te onderhouden. Ook is het niet eenvoudig door dat dalen en hoogte om de juiste afstand van Corne te blijven bewaren. Hij is al gauw het mikpunt van vliezen en rondvliegende duikers. Dan plotseling nog even een opdracht tussendoor. Om de buurt je masker af zetten en weer terug te plaatsen op diezelfde hoogte. Hij geeft ons weinig rust. We zijn dan ook allemaal behoorlijk blij als het plotseling 22.15u is. We verlaten nog druk napratend en met erg lege luchtflessen het water. Op naar de borrel, zullen we het daar nog eens mondeling herhalen.

Woensdag 27 december 2017
De laatste training van dit jaar heb ik weer mee mogen maken. Wel een rustige training. Het merendeel lag thuis nog uit te buiken van het kerstmaal of met griep in het mandje.
Corne heeft voor ons in petto dat we maar een met zijn onderwaterspeelgoed moeten gaan spelen en deelt een aantal torpedo-tjes uit. We moeten naar het vooraf klaar geplaatste gat zwemmen, de torpedo erover heen lanceren, tegelijkertijd erdoor heen zwemmen en de torpedo daarna weer opvangen.
Nou..... dat is nog een hele klus. Dat zwemmen door dat gat is nog wel te doen maar tijdig die torpedo lanceren en dan ook nog in de juiste richting. Daarna in het gat dat kreng proberen te traceren en dan opvangen levert op, dat we met gat en al, door het zwembad zwemmen.
Iets later krijgen een wat grotere torpedo en met deze gaat het al iets beter want die heeft wat meer drijfvermogen en is wat makkelijker te sturen. Het is vooral lachen om naar dit geheel te kijken. Ik heb gehoord dat er mensen zijn die dat ding met hun hoofd vangen en dan pas met hun handen. Kijk zo kan het ook.
Het was een leuke avond mensen. Bedankt en een prettige jaarwisseling gewenst.

Regelement Blue Shark